Seniori-ikään ehtinyt mieli virkistyy, kun askelet suuntaavat GoGolfin toimistoon Helsingin Viiskulmassa. Voi olla varma, että ilmassa leijuu taas suuri määrä erilaisia hankkeita, suunnitelmia ja visioita.
Räväkkä energisyys leimasi nuorta joukkoa jo toimintaa käynnistettäessä. Golftoimialaa lähdettiin tuulettamaan niin ennakkoluulottomasti ja aika ajoin jyrkän kriittisestikin, että herkkähipiäisimmiltä meni herne nenään. Huomion herättämisessä onnistuttiin nappiin, mutta tyylipisteitä ei aina herunut.
Ansaintalogiikka on löytynyt, kun GoGolf on saanut puolelleen mittavan joukon yhteistyökenttiä ympäri Suomen.
Ylilyönneiltä on viime aikoina vältytty, ja energia on suunnattu oikeisiin asioihin. Väsymätön liputtaminen aiempaa mutkattomamman vieraspelaamisen puolesta on tuottanut tulosta. Ansaintalogiikka on löytynyt, kun GoGolf on saanut puolelleen mittavan joukon yhteistyökenttiä ympäri Suomen. Se kertoo omaa kieltään siitä, että toimintamallille on ollut tilausta. GoGolf on ollut liikkeellä oikeaan aikaan.
GoGolf on alusta alkaen ollut muutosvoima, ja sellaisena se pysyy edelleen. Mediasta on kasvanut golfyhteisö, heimo, joka kokoaa yhteen samanhenkisiä harrastajia.
”Me olemme alusta alkaen halunneet tarjota mahdollisuuden uudenlaiseen tapaan pelata golfia”, sanoo toimitusjohtaja Hanni Tyry. ”Me rakennamme yhteisöllisyyttä golfia kohtaan tunnetun rakkauden ympärille – siitähän jo bägilätkämmekin aikoinaan kertoi.”
Bisnesmielessä GoGolf on tavallaan sisäänheittäjä yhteistyökentilleen. Tästä kaudesta lähtien yritys hoitaa omalla caddiemaster-palvelullaan jopa ajanvaraukset pelaajan puolesta. Kuljetuksetkin hoituvat tarvittaessa omalla seitsenpaikkaisella autolla.
”Pelaajien aiempaa vapaampi liikkuminen ja green fee -pelaaminen on mahdollisuus, ei suinkaan uhka”, Tyry vakuuttaa. ”Mitä enemmän green feellä pelataan, sitä enemmän alalle virtaa rahaa.”
Onko tämä sitä sitoutumatonta pelaamista tai ”halpapelaamista”, jota vastaan lajin perinteisissä linnakkeissa pitkään haluttiin taistella? Ei maailma ole niin mustavalkoinen, golfissakaan. Tärkeintä Tyryn mielestä on, että golfia ylipäätään pelataan niin paljon kuin suinkin vain mahdollista. Sitä paitsi GoGolfin intressit suuntautuvat tällä hetkellä myös ”Suomen parhaaseen golftuotteeseen”, halpapelaamiseen suoranaiseen vastakohtaan.
Tarjolla on uusi 2000 euron hintainen FIM-pelioikeus, ”sellaiselle, joka haluaa jotain ekstraa”. Pelioikeudesta kiinnostuneilla on mahdollisuus valita yhteistyökentistä neljä mieleistään ja pelata kullakin sydämensä kyllyydestä. Tyry lupaa tehdä kaikkensa, jotta pakettiin löydettäisiin kenttiä myös nykyisten yhteistyökenttien ulkopuolelta.
”Me haluamme aina tarjota parasta mahdollista palvelua yhteisömme jäsenille.”
Yli 30 000 golfin harrastajan yhteisö on muuten jo keskisuuren suomalaiskaupungin suuruinen. Luvun suuruus selittyy sillä, että osa seuroista on hankkinut GoGolf-jäsenyyden omille harrastajilleen osana yhteistyön kokonaisuutta.
Itsetunto oli hyvällä tasolla jo liikkeelle lähdettäessä. Pari viime vuotta ovat antaneet oikeutuksen myös pienen uhoon.
”Sanoin Petrille, että jos Golfliiton rahat eivät riitä, GoGolf on valmis kustantamaan joukkueiden kisamatkan.”
Hanni Tyry kertoo amatöörien EM-kisoihin liittyneen kohun yhteydessä tarttuneensa puhelimeen ja soittaneensa Golfliiton toiminnanjohtajalle Petri Peltoniemelle.
Viesti oli selkeä.
”Sanoin Petrille, että jos Golfliiton rahat eivät riitä, GoGolf on valmis kustantamaan joukkueiden kisamatkan.”
Nokkela veto – eikä välttämättä viimeinen tämän vuoden aikana.
Kuva: Hanni Tyry vastaa kokonaisuudesta, Jussi Miettinen GoGolfin medioista.