Gleneaglesin maineikas resort Skotlannissa pysyy valokeilassa koko tämän vuosikymmenen lopun. Kolmen 18-reikäisen golfkentän ja tasokkaan hotellin kompleksi on yksi onnistujista median huomiosta ja sitä kautta myös asiakkaista käytävässä kilpailussa.
Vuoden 2014 Ryder Cup pelattiin Gleneaglesin Centenary Coursella. Jack Nicklausin toimiston suunnittelema vuonna 1993 valmistunut kenttä isännöi myös vuoden 2019 Solheim Cupia. Kaiken lisäksi samaisella kentällä pelataan kesän 2018 uudistuneiden ja lajikirjoaan kasvattaneiden EM-kisojen golfkilpailu.
Logistiikka on yksi Gleneaglesin vahvuuksista suurista yleisötapahtumista kilpailtessa. Gleneaglesilla on esimerkiksi yhä käytössään oma juna-asema.
Mittavilla muutostöillä on haluttu tehdä kunniaa Braidin johtotähtenä olleelle luonnonmukaisuudelle.
Centenary Coursesta puhuttaessa on tahtonut unohtua, että myös Gleneaglesin ensimmäisellä golfkentällä, vuonna 1919 valmistuneella King’s Coursella, on paljon annettavaa golfin ystäville.
King’s Coursen komeissa maisemissa tehtiin vuonna 1921 historiaa, kun Britannian ja Yhdysvaltain ammattilaiset kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran. Se oli lähtölaukaus perinteelle, joka sittemmin tultiin tuntemaan Ryder Cupina.
James Braidin suunnittelema King’s Course avautui 1919 ja vakiinnutti nopeasti asemansa yhtenä Skotlannin eturivin kentistä perinteisten linksien rinnalla. Vuosikymmenien vieriessä tätä sisämaan helmeä alettiin kuitenkin pitää hieman vanhanaikaisena. Niinpä 1980-luvulla aloitettiin ajan hengen mukaiset muutostyöt kumartelemalla yhdysvaltalaisen kohdegolfin suuntaan.
Tuuli on taas kerran kääntynyt. Kesäkuun lopulla King’s Course avattiin pelaajille entiseen loistoonsa palautetussa asussa. Mittavilla muutostöillä on haluttu tehdä kunniaa Braidin johtotähtenä olleelle luonnonmukaisuudelle kentän satavuotisjuhlien lähestyessä.
Väylien kokonaispinta-alan muutos kertoo hyvin muutostöiden mittavuudesta. Pelissä on nyt 14 hehtaaria, kun pinta-alaa aiemmin oli vain kymmenen hehtaaria.
Jalkapallolegenda ja Skotlannin maajoukkuetta nykyisin valmentava Gordon Strachan tutustui kenttään avajaisten yhteydessä maan johtaviin golfammattilaisiin lukeutuvan Stephen Gallacherin kanssa. Molemmat olivat näkemäänsä tyytyväisiä.
Ryder Cupissa 2014 pelannut Gallacher tiivisti käsityksensä näkemästään ajattelemisen aihetta antaviin sanoihin.
”Nykypäivän kentät suunnitellaan teknologian ehdoilla. Nämä suurenmoiset vanhat kentät sen sijaan syntyivät pontimenaan näkemys siitä, kuinka golfia on alun perin ollut tarkoitus pelata.”